I Itchiban är jag en prinsessa

 

 Jane, en helt vanlig tjej i mellanstadiet. Det är vad alla tror i alla fall. Men det döljer sig något bakom hennes fasad. Hennes mamma dricker och har en pojkvän som inte alltid är så snäll.

När livet känns som tuffast dyker Pincha upp, en leopard från Itchiban. Hon är en hjälpare och vän. Tillsammans ger de sig ut på äventyr och uppdrag. Tillsammans är de starka. De ger sig av långt bortom vår värld, ända bort till Itchiban.
I Itchiban är Jane en prinsessa, där finns ingen ondska och ingenting att vara rädd för.

 Boken kom till när en liten sargad flicka kom in i mitt liv. När rädslorna kom nära henne stängde hon ute hela världen och försvann in i sig själv. Jag undrade vart hon reste i sitt inre. Det var nog till Itchiban tror jag. Hon kämpade med skam och skuld över sin livssituation. Försökte att dölja hur hon hade det för alla i sin omgivning. Men hon hade sin katt och sin bästa väns familj...
Så fick jag förmånen att ta in henne i mitt liv. Det blev en kamp för hennes välbefinnande, för hennes rättigheter. Hon var/är en fantastisk tjej, med en empati för andra som bländar mig. Jag älskade henne från första stund och det kommer jag alltid att göra. Hon är verklign en riktig prinsessa.
Hon finns fortfarande i mitt liv och boken är till 100% tillägnad min älskade Diana, vuxen idag, men hon reser nog tillbaka till Itchiban emellanåt."

Boken är rikt illustrerad och inbunden med hårda pärmar.


Du hittar den här.

Boken är vackert illustrerad av
Madeleine Johansson