YinYoga

En lugn och meditativ Yogaform med fokus på kroppens bindväv, leder och ligament. Vi lyssnar in var kroppen och vårt mentala befinner sig idag, anpassar varje rörelse efter vad som känns "lagom" just nu. Till vår hjälp använder vi kuddar, bolster, block, filtar och straps, för ökad bekvämlighet under passen.
Övningarna utförs på golvet och vi håller positionerna i 3-5 minuter med musklerna avslappnade och med medvetet andetag. det viktiga inom Yinyoga, är att stanna i positionen så stilla som möjligt, med en lagom kontakt med bindväv och muskulatur, för att långsamt låta stramhet och stelhet släppa efter.

Yinyogan har många fördelar. Den ger ökad flexibilitet, emotionell balans, ledvätska. Din cirkulation i kroppen ökar och smidigheten kommer allt eftersom att visa sig på ett positivt sätt.
Den vänder sig både till vana och ovana yogautövare. Du behöver inga förkunskaper alls för att komma och vara med oss på yogamattan.
Särskilt lämplig är den om du har behov av att släppa på spänningar i kroppen, eller kanske i själen. Om du känner dig trött och stressad.